Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

1

Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

Kadangi vis daugiau žmonių prisimena tradicinius pyragus, sausainius ar kitus konditerijos gaminius, todėl tikrai labai svarbu pakalbėti apie tinginio gamyba. Pats pavadinimas daug ką pasako: pavalgysite ir tingėsite ką nors daryti. Sveikuoliams ar maisto dietologams skaityti straipsnį pavojinga, nes tai tikrų tikriausia cukraus bomba. Tačiau nepaisant to, tinginys ne pirmus metus išlieka tarp pačių populiariausių lietuviškų konditerijos gaminių. Kaip ir daugelis tradicinių patiekalų, pyragų, taip ir tinginys priskiriamas greitai paruošiamų receptų kategorijai. Pats pyragas yra tikrai skanus. Jame gausu šokolado, kremo, karamelės ir jau paminėto cukraus. Kaip viskas gaminama galėsite pasiskaityti receptų svetainėse, šiandien norime apžvelgti kitus svarbius aspektus. Pirmas rodiklis, kad jums kažkas blogai su mityba yra tai, kad labai dažnai gaminate šį pyragą. Nieko prieš saldžius produktus, tačiau kas per daug tas nesveika. Tuo labiau, kad kalba eina apie “Rududu” naudojimą. Praktiškai visi žino, kas yra karamelinis kremas “Rududu”. Parduotuvėje jį lengva rasti, o ir jis naudojamas labai plačiai. Valgyti tinginį  su tokiais ingredientais tikrai malonu, tačiau tai pirmiausia labai nesveika.

Kodėl svarbu tinkamai pagaminti pyragą?

Tinginio gamybai yra reikalingi sausainiai, todėl prieš perkant visus produktus būtinai pasirūpinkite, kad jūsų pirkinių krepšelyje atsirastų šis produktas. Iš tikrųjų gerų sausainių nusipirkti ne taip jau ir paprasta. Konditerinių gaminių ekspertai patvirtins, kad Lietuvoje daugelis žmonių mielai renkasi tradicinius saldumynus, tačiau keista, kuomet už ne itin aukštos kokybės sausainius prašoma nemaža pinigų suma. Kitas variantas, tai viską pirkti internetu. Galima lengvai susirasti parduotuvių, kurios prekiauja gerais produktais ir juos pristato visoje Lietuvoje. Tai bus patogu viską įsigyti ir galėsite negaišti savo brangaus laiko. Kalbant apie patį tinginį, tai reikia žinoti, kad tinginys turi būti ruošiamas kruopščiai viską darant pagal receptą. Paskui reikia nemažai laukti, ko jis atvės. Toks skanėstas dažniausiai valgomas atšaldytas. Problema paprasta, juk jeigu ilgai laikysite tinginį kambario temperatūroje, tai jis gali prarasti savo pradinę formą. Bus tiesiog nepatogu valgyti.

Kada ir kaip gaminamas tinginys?

Pats idealiausias laikas gaminti – tai žiema. Šaltuoju metų laiku galima gana greitai jį atvėsinti tiesiog išnešus į lauką ar padėjus balkone. Taip pat žiemos metu labiau norisi saldžių produktų. Esmė tame, kad organizmui reikia cukraus, riebalinės masės, kad galėtų geriau apsisaugoti nuo šalčio, todėl toks produktas yra protingas pasirinkimas. Kada nuspręsite nusipirkti tokį produktą, tuomet pirmiausia išsirinkite tinkamą konditerijos kepyklėlę. Toli gražu ne kiekvienas konditeris moka tinkamai pagaminti tinginį. Reikia patirties. Kartais skonis būna ne toks, kokį norime jausti. Būna per daug cukraus ar per mažai kakavos. Viskas turi būti dedama pagal griežtas proporcijas. Nereikėtų galvoti, kad viskas lengvai gausis. Aišku, kad receptas nėra sudėtingas, tačiau net ir patį paprasčiausią pyragą ar patiekalą reikia mokėti pagaminti. Dažnai žmonės ir kenkia tas mąstymas, kad viskas čia gausis labai paprastai. Neprotinga taip galvoti. Pamąstykite, kaip galite kokybiškai ir neskubant pasigaminti tokį skanų pyragą ir jums pavyks. Turėkite omeny, kad visi produktai, net ir sausainiai turi būti tinkami. Blogai pasirinkus produktus gausite ne tai ko tikitės. Bus gaila laiko ir išleistų pinigų. Taip pat rekomenduojame pamąstyti ar tikrai jums reikia tokio saldaus gaminio. Sveikata turėtų būti pirmoje vietoje, todėl neverta dėl kelių gabalėlių skanėsto gadinti savo sveikatą. Juk suprantate, kad tinginys pats nėra labai kenksmingas pyragas, tiesiog svarbūs suvalgomi jo kiekiai.

Seimo nario Algirdo Butkevičiaus pranešimas: „Nekilnojamojo turto apmokestinimas turi prasidėti nuo tikrosios turto vertės nustatymo“

Seimo narys Algirdas Butkevičius įregistravo pasiūlymą Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimo įstatymo projektui XIIIP-4078. Pasiūlymu siekiama sudaryti prielaidas tikslesnės, realią vertę atitinkančios nekilnojamojo turto vertės nustatymui. „Norint adekvačiai ir teisingai apmokestinti nekilnojamąjį turtą, visų pirma, turi būti nustatyta reali jo vertė, todėl siūlau, kad nekilnojamojo turto mokestinės vertės būtų perskaičiuojamos kiekvienais metais, o ne kas […]

  Straipsniai »

Seimo LSDD frakcijos narės R. Šalaševičiūtės pranešimas: „Ragindama kaimo gyventojus pasinaudoti valstybės parama, parlamentarė siekia panaikinti taisykles, diskriminuojančias sodų bendrijų gyventojus“

2019 m. lapkričio 18 d. pranešimas žiniasklaidai Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė teigia sulaukusi sodų bendrijose gyvenančių žmonių klausimų, ar jie gali pasinaudoti valstybės parengtomis priemonėmis, siekiant pagerinti mažos apimties infrastruktūrą ar savo gyvenamąją aplinką, kaip kitose kaimo vietovėse gyvenantieji. Vadovaujantis 2005 m. sausio 20 d.  žemės ūkio ministro ir aplinkos […]

  Straipsniai »

Gyvenamojo ir viešojo sektoriaus pastatų laukia drastiški pokyčiai

Nuo ateinančių metų įsigaliosianti ES Pastatų energinio efektyvumo direktyva (toliau – Direktyva) numato, jog didžioji dalis pastatų ne vėliau kaip iki 2050 m. turi tapti neutralūs anglies dioksido išmetimui ir ekonomiškai efektyviai pertvarkyti į beveik nulinės energijos, t.y. beveik nevartojančius energijos pastatus. Siekiant ekonomiškai efektyviu būdu įgyvendinti šiuos tikslus, Direktyvoje numatyta, jog kasmet ES šalyse, […]

  Straipsniai »
Dizainerės pataria, kaip įsirengti šiuolaikišką ir patogią virtuvę

Dizainerės pataria, kaip įsirengti šiuolaikišką ir patogią virtuvę

Virtuvė – viena svarbiausių erdvių namuose, reikalaujanti praktiško ir estetiško įrengimo. „Unideco“ vykusiame seminare „Patogi virtuvė“ interjero dizainerės Ingrida Čiurinskienė ir Brigita Dikevičė aptarė pagrindines ilgaamžės virtuvės projektavimo taisykles bei dizaino aspektus, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį. „Tinkamai suprojektuota ir pagaminta virtuvė patikimai tarnaus bei nepraras prekinės išvaizdos ir po 6-7 metų. Todėl interjero dizainas […]

  Straipsniai »