Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

1

Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

Kadangi vis daugiau žmonių prisimena tradicinius pyragus, sausainius ar kitus konditerijos gaminius, todėl tikrai labai svarbu pakalbėti apie tinginio gamyba. Pats pavadinimas daug ką pasako: pavalgysite ir tingėsite ką nors daryti. Sveikuoliams ar maisto dietologams skaityti straipsnį pavojinga, nes tai tikrų tikriausia cukraus bomba. Tačiau nepaisant to, tinginys ne pirmus metus išlieka tarp pačių populiariausių lietuviškų konditerijos gaminių. Kaip ir daugelis tradicinių patiekalų, pyragų, taip ir tinginys priskiriamas greitai paruošiamų receptų kategorijai. Pats pyragas yra tikrai skanus. Jame gausu šokolado, kremo, karamelės ir jau paminėto cukraus. Kaip viskas gaminama galėsite pasiskaityti receptų svetainėse, šiandien norime apžvelgti kitus svarbius aspektus. Pirmas rodiklis, kad jums kažkas blogai su mityba yra tai, kad labai dažnai gaminate šį pyragą. Nieko prieš saldžius produktus, tačiau kas per daug tas nesveika. Tuo labiau, kad kalba eina apie “Rududu” naudojimą. Praktiškai visi žino, kas yra karamelinis kremas “Rududu”. Parduotuvėje jį lengva rasti, o ir jis naudojamas labai plačiai. Valgyti tinginį  su tokiais ingredientais tikrai malonu, tačiau tai pirmiausia labai nesveika.

Kodėl svarbu tinkamai pagaminti pyragą?

Tinginio gamybai yra reikalingi sausainiai, todėl prieš perkant visus produktus būtinai pasirūpinkite, kad jūsų pirkinių krepšelyje atsirastų šis produktas. Iš tikrųjų gerų sausainių nusipirkti ne taip jau ir paprasta. Konditerinių gaminių ekspertai patvirtins, kad Lietuvoje daugelis žmonių mielai renkasi tradicinius saldumynus, tačiau keista, kuomet už ne itin aukštos kokybės sausainius prašoma nemaža pinigų suma. Kitas variantas, tai viską pirkti internetu. Galima lengvai susirasti parduotuvių, kurios prekiauja gerais produktais ir juos pristato visoje Lietuvoje. Tai bus patogu viską įsigyti ir galėsite negaišti savo brangaus laiko. Kalbant apie patį tinginį, tai reikia žinoti, kad tinginys turi būti ruošiamas kruopščiai viską darant pagal receptą. Paskui reikia nemažai laukti, ko jis atvės. Toks skanėstas dažniausiai valgomas atšaldytas. Problema paprasta, juk jeigu ilgai laikysite tinginį kambario temperatūroje, tai jis gali prarasti savo pradinę formą. Bus tiesiog nepatogu valgyti.

Kada ir kaip gaminamas tinginys?

Pats idealiausias laikas gaminti – tai žiema. Šaltuoju metų laiku galima gana greitai jį atvėsinti tiesiog išnešus į lauką ar padėjus balkone. Taip pat žiemos metu labiau norisi saldžių produktų. Esmė tame, kad organizmui reikia cukraus, riebalinės masės, kad galėtų geriau apsisaugoti nuo šalčio, todėl toks produktas yra protingas pasirinkimas. Kada nuspręsite nusipirkti tokį produktą, tuomet pirmiausia išsirinkite tinkamą konditerijos kepyklėlę. Toli gražu ne kiekvienas konditeris moka tinkamai pagaminti tinginį. Reikia patirties. Kartais skonis būna ne toks, kokį norime jausti. Būna per daug cukraus ar per mažai kakavos. Viskas turi būti dedama pagal griežtas proporcijas. Nereikėtų galvoti, kad viskas lengvai gausis. Aišku, kad receptas nėra sudėtingas, tačiau net ir patį paprasčiausią pyragą ar patiekalą reikia mokėti pagaminti. Dažnai žmonės ir kenkia tas mąstymas, kad viskas čia gausis labai paprastai. Neprotinga taip galvoti. Pamąstykite, kaip galite kokybiškai ir neskubant pasigaminti tokį skanų pyragą ir jums pavyks. Turėkite omeny, kad visi produktai, net ir sausainiai turi būti tinkami. Blogai pasirinkus produktus gausite ne tai ko tikitės. Bus gaila laiko ir išleistų pinigų. Taip pat rekomenduojame pamąstyti ar tikrai jums reikia tokio saldaus gaminio. Sveikata turėtų būti pirmoje vietoje, todėl neverta dėl kelių gabalėlių skanėsto gadinti savo sveikatą. Juk suprantate, kad tinginys pats nėra labai kenksmingas pyragas, tiesiog svarbūs suvalgomi jo kiekiai.

Čerpės – laikui nepavaldi stogo danga

Čerpės – laikui nepavaldi stogo danga

Išankstinės nuostatos, aplinkinių suformuota nuomonė bei viešojoje erdvėje gajūs mitai kartais užkerta kelią vienam ar kitam sprendimui priimti. Tai pasakytina ir apie stogo dangą. Visgi rinka yra labai dinamiška ir tai, kas vakar pagal sukurtus mitus atrodė sunkiai pasiekiama, šiandien gali būti lengvai įgyvendinama. Didelė kaina – išpūstas burbulas Uždengti namo stogą keraminėmis čerpėmis turbūt […]

  Straipsniai »
Draudikai: didžiausios žalos nuomojamų butų rinkoje patiriamos Kaune

Draudikai: didžiausios žalos nuomojamų butų rinkoje patiriamos Kaune

Netrukus prasidėsiantys nauji mokslo metai į didžiuosius šalies miestus pritraukia tūkstančius naujų studentų, dalis jų kasmet ryžtasi išsinuomoti gyvenamąjį plotą pas privačių būstų savininkus. Draudikai neigia mitą, kad nuomotojams daugiausiai bėdų sukelia lėbaujantis jaunimas. Be to, pasirodo, didžiausi finansiniai nuostoliai šioje rinkoje patiriami būtent Kaune. Draudimo bendrovės BTA duomenimis, vidutinė nuomojamuose butuose Lietuvoje patiriama žala […]

  Straipsniai »
Būsto paieška studentui: kodėl verta pirkti nuosavą?

Būsto paieška studentui: kodėl verta pirkti nuosavą?

Paskutinis vasaros mėnuo – laikas, kuomet į didžiuosius Lietuvos miestus, daugiausia sostinę, po vasaros atostogų sugrįžta studentai. Dažnas jų padedant tėvams ieško būsto, kuriam kelia tokius esminius kriterijus: vienam ar dviem jaunuoliams tinkamas buto dydis ir suplanavimas, protingo dydžio jo išlaikymo išlaidos, galimybė iš namų patogiai pasiekti universitetą ar kolegiją. Jaunuolių poreikius nagrinėjantys nekilnojamojo turto […]

  Straipsniai »
„Hansgrohe EcoSmart“ technologija. Efektyviai taupo vandenį ir energiją tiek namų ūkiuose, tiek viešbučiuose

„Hansgrohe EcoSmart“ technologija. Efektyviai taupo vandenį ir energiją tiek namų ūkiuose, tiek viešbučiuose

Artėjant šildymo sezonui, imame sukti galvą, kaip sutaupyti pinigų, neprarandant komfortiškų gyvenimo sąlygų. Pirmasis žingsnis – pradėti nuo savo įpročių ir namuose naudojamų technologijų. Vienos šių technologijų – vandens maišytuvai ir dušas, tai yra priemonės, kurias naudojame kiekvieną dieną ir kurios suteikia daug galimybių sutaupyti.  Tikriausiai esate susidūrę su situacija, kuomet nusipirkę (deja, dažniausiai kuo […]

  Straipsniai »