Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

1

Saldus ir labai skanus tinginys su “Rududu”

Kadangi vis daugiau žmonių prisimena tradicinius pyragus, sausainius ar kitus konditerijos gaminius, todėl tikrai labai svarbu pakalbėti apie tinginio gamyba. Pats pavadinimas daug ką pasako: pavalgysite ir tingėsite ką nors daryti. Sveikuoliams ar maisto dietologams skaityti straipsnį pavojinga, nes tai tikrų tikriausia cukraus bomba. Tačiau nepaisant to, tinginys ne pirmus metus išlieka tarp pačių populiariausių lietuviškų konditerijos gaminių. Kaip ir daugelis tradicinių patiekalų, pyragų, taip ir tinginys priskiriamas greitai paruošiamų receptų kategorijai. Pats pyragas yra tikrai skanus. Jame gausu šokolado, kremo, karamelės ir jau paminėto cukraus. Kaip viskas gaminama galėsite pasiskaityti receptų svetainėse, šiandien norime apžvelgti kitus svarbius aspektus. Pirmas rodiklis, kad jums kažkas blogai su mityba yra tai, kad labai dažnai gaminate šį pyragą. Nieko prieš saldžius produktus, tačiau kas per daug tas nesveika. Tuo labiau, kad kalba eina apie “Rududu” naudojimą. Praktiškai visi žino, kas yra karamelinis kremas “Rududu”. Parduotuvėje jį lengva rasti, o ir jis naudojamas labai plačiai. Valgyti tinginį  su tokiais ingredientais tikrai malonu, tačiau tai pirmiausia labai nesveika.

Kodėl svarbu tinkamai pagaminti pyragą?

Tinginio gamybai yra reikalingi sausainiai, todėl prieš perkant visus produktus būtinai pasirūpinkite, kad jūsų pirkinių krepšelyje atsirastų šis produktas. Iš tikrųjų gerų sausainių nusipirkti ne taip jau ir paprasta. Konditerinių gaminių ekspertai patvirtins, kad Lietuvoje daugelis žmonių mielai renkasi tradicinius saldumynus, tačiau keista, kuomet už ne itin aukštos kokybės sausainius prašoma nemaža pinigų suma. Kitas variantas, tai viską pirkti internetu. Galima lengvai susirasti parduotuvių, kurios prekiauja gerais produktais ir juos pristato visoje Lietuvoje. Tai bus patogu viską įsigyti ir galėsite negaišti savo brangaus laiko. Kalbant apie patį tinginį, tai reikia žinoti, kad tinginys turi būti ruošiamas kruopščiai viską darant pagal receptą. Paskui reikia nemažai laukti, ko jis atvės. Toks skanėstas dažniausiai valgomas atšaldytas. Problema paprasta, juk jeigu ilgai laikysite tinginį kambario temperatūroje, tai jis gali prarasti savo pradinę formą. Bus tiesiog nepatogu valgyti.

Kada ir kaip gaminamas tinginys?

Pats idealiausias laikas gaminti – tai žiema. Šaltuoju metų laiku galima gana greitai jį atvėsinti tiesiog išnešus į lauką ar padėjus balkone. Taip pat žiemos metu labiau norisi saldžių produktų. Esmė tame, kad organizmui reikia cukraus, riebalinės masės, kad galėtų geriau apsisaugoti nuo šalčio, todėl toks produktas yra protingas pasirinkimas. Kada nuspręsite nusipirkti tokį produktą, tuomet pirmiausia išsirinkite tinkamą konditerijos kepyklėlę. Toli gražu ne kiekvienas konditeris moka tinkamai pagaminti tinginį. Reikia patirties. Kartais skonis būna ne toks, kokį norime jausti. Būna per daug cukraus ar per mažai kakavos. Viskas turi būti dedama pagal griežtas proporcijas. Nereikėtų galvoti, kad viskas lengvai gausis. Aišku, kad receptas nėra sudėtingas, tačiau net ir patį paprasčiausią pyragą ar patiekalą reikia mokėti pagaminti. Dažnai žmonės ir kenkia tas mąstymas, kad viskas čia gausis labai paprastai. Neprotinga taip galvoti. Pamąstykite, kaip galite kokybiškai ir neskubant pasigaminti tokį skanų pyragą ir jums pavyks. Turėkite omeny, kad visi produktai, net ir sausainiai turi būti tinkami. Blogai pasirinkus produktus gausite ne tai ko tikitės. Bus gaila laiko ir išleistų pinigų. Taip pat rekomenduojame pamąstyti ar tikrai jums reikia tokio saldaus gaminio. Sveikata turėtų būti pirmoje vietoje, todėl neverta dėl kelių gabalėlių skanėsto gadinti savo sveikatą. Juk suprantate, kad tinginys pats nėra labai kenksmingas pyragas, tiesiog svarbūs suvalgomi jo kiekiai.

Rekomenduojame

Ekspertai: naujasis Vilniaus bendrasis planas ribos oportunistiškų verslų apetitą 

Ekspertai: naujasis Vilniaus bendrasis planas ribos oportunistiškų verslų apetitą 

Vilniaus miesto savivaldybė iki kovo 6 dienos viešina atnaujintus ir su visų derinančių institucijų pritarimo sulaukusius miesto teritorijos bendrojo plano (BP) sprendinius. BP rengimo procesą ir siūlymus atidžiai analizuoja ir valstybės institucijos, ir verslo atstovai – pirmą kartą taip detaliai suplanuoto tokio dydžio teritorija. Pateikiame Aplinkos ministerijos ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos atstovų komentarus.   […]

Kuo skiriasi Vilnius nuo Kauno: pirkėjai būstus didžiuosiuose miestuose renkasi skirtingai

Kuo skiriasi Vilnius nuo Kauno: pirkėjai būstus didžiuosiuose miestuose renkasi skirtingai

Vieta, vieta ir dar kartą vieta – taip dažnai įvardijami esminiai būsto pasirinkimo kriterijai. Ir, žinoma, kaina. Nors kaina ir vieta mieste išlieka dominuojančiais kriterijai renkantis būstą, tačiau jų svarba skiriasi Vilniuje ir Kaune, rodo nekilnojamojo turto (NT) projektų vystymo įmonės „Citus“ atlikta apklausa. Kiti, itin svarbūs kriterijai, darantys įtaką priimant sprendimą pirkti būstą, taip […]

Statybų bendrovė „Conresta“ gavo 23 mln. eurų vertės „Galio Group“ užsakymą

Statybų bendrovė „Conresta“ gavo 23 mln. eurų vertės „Galio Group“ užsakymą

Statybos bendrovė „Conresta“ ir nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ pasirašė generalinės statybų rangos sutartį, kurios vertė 23 mln. eurų. Pagal šią sutartį „Conresta“ įgyvendins Vilniuje plėtojamo verslo centro „Freedom 36“ statybos darbus. Vilniaus Laisvės prospekte plėtojamas verslo centras „Freedom 36“ rinkai pasiūlys 14.000 kv. m modernių biurų patalpų. Tai bus A+ energinės klasės pastatas, […]

„Baltisches Haus“ Panevėžio miesto savivaldybei suteikė daugiau nei 120 000 eurų vertės paramą

„Baltisches Haus“ Panevėžio miesto savivaldybei suteikė daugiau nei 120 000 eurų vertės paramą

Komercinio nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovė „Baltisches Haus“ ir Panevėžio miesto savivaldybė pasirašė paramos sutartį, pagal kurią bendrovė finansuos naujos autobusų stoties techninį projektą ir užtikrins statybų vykdymo priežiūros paslaugas. Bendra paramos suma – 123 000 eurų. 100 000 eurų vertės techninis projektas bus parengtas pagal Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rolando Paleko viziją ir […]